"Herenthout bekert in de Beker van Antwerpen verder maar heeft andere zorgen na winst met 2-3 op Molvoc Mol.

In de tweede ronde trok Herenthout naar derdeprovincialer Mol. De thuisploeg had vertrouwen in de opdracht en Herenthout moest de strijd aangaan met het scorebord en de 6-0 in elke set.

Nog tijdens de opwarming viel opposite Mattijs Op de Beeck uit en kon de wedstrijd niet starten.

Na de eerste technische Time-out klommen de bezoekers al snel op 8-8 dankzij een gecontroleerde blok-verdediging. De voorsprong werd verder uitgebouwd en Mol onderging de wet van de sterkste. 17-25

Een compleet ander scenario in set twee. Mol starte sterk Herenthout maakte fout na fout. De set werd een blamage 25-7.

In deel drie was het weer aan de bezoekers. Bij 10-10 kwamen ze een eerste keer langszij en bij 16-19 kroop Herenthout op een driepuntenkloof die het niet meer weggaf. 25-21

Set vier leek weer een kopie te worden van set twee. Mol liep weg naar 14-6. Jef Van Den Brande bracht van aan de servicelijn Herenthout bijna langszij. Van 21-16 naar 21-20. Op 22-21 viel libero Kevin Dillen uit met een enkelblessure. De set werd een gevecht op het scherp van de snee waarin beide ploegen goed volleybal lieten zien. Uiteindelijk trok Mol aan het langste eind 29-27.

In de tie-break ging het van 5-0 direct naar 5-5 door slimme opslagen van Koen Schoors. Herenthout stoomde door naar 11-14. Mol vocht nog terug tot 13-14 maar de bezoekers maakten net op tijd uit. 13-15

Een ronde verder dus maar extra zorgen."

Verslag: Mattijs Op de Beeck, VC Herenthout/Nnieuws.be